orlando Orlando AhumadaOrlando växte upp i Chile och kom till Sverige på 80-talet. 1997 började han undervisa i salsa. Orlandos stora passion i livet är att sprida glädje med sin dans och musik .

Jag vill göra dansen tillgänglig för alla och undervisar barn, ungdomar , vuxna med olika individuella förutsättningar. Dansen är underbar för att få riktigt bra motion, social gemenskap och energi. När man dansar frigörs massor av endorfiner som ger glädje och välbefinnande. Balans, koordination och kondition tränas på ett utmärkt sätt i dansen och dansen kan anpassas för att passa alla åldrar och för olika förutsättningar”

Idag sprider Orlando sin dans i Sverige Orlando gör kontinuerligt resor till olika delar av världen för att förkovra sig i dansernas ursprung, kultur och för att ta privatlektioner för dem bästa dansarna. Förutom salsa undervisar han även i danserna merengue, bachata, kizomba ,lambadazouk och zumba.

Passionen för salsan har format hans stil som idag är energisk, snabb och känslofylld. Orlando har medverkat vid åtskilliga arrangemang landet över så som arbete i skolor, välgörenhetsarrangemang, kommunarrangemang, karnevaler, festivaler, stora och små företagsarrangemang, privatfester, radioprogram, dokumentärfilm, m.m.

Orlando blev svensk Mästare i Salsa 2008, 3:a i VM i UK. 2008 , Nordisk Mästare i Salsa 2009 och 2.a plats i SM 2010 .

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.