Alva är en 21 år gammal tjej som började dansa vid 13 års ålder. Hennes första dansklass någonsin var en dancehallklass och hon fastnade direkt för stilen. Strax därefter började hon även ta klasser inom street/hiphop, dancehall är dock den stilen som än idag ligger henne varmast om hjärtat.

Alva började 2011 på Lunds dans- och musikalgymnasiums danslinje, där fick hon dagligen träning i stilar så som balett, jazz, modern samt street. Hon fick även medverka i en rad dans/musikalföreställningar under sin gymnasieperiod.
Under gymnasiet började Alva även i malmöbaserade dansgruppen Cupcake crew, som b.la. våren 2014 medverkade i Tv3’s ”Talang Sverige”, där dom gick hela vägen till final!
Utöver detta har Alva b.la. medverkat i diverse dans- och musikvideos, varit bakgrundsdansare för danska artisten Chin Ono, dansat/gått modell för Timberland, uppträtt på olika festivaler, så som Malmöfestivalen och Booyaka festival i Danmark, samt diverse klubbjobb.
Idag undervisar och dansar hon aktivt runt om i Skåne och är en av medlemmarna streetgruppen Obsession crew från Malmö Dansakademi, där hon fått vara med och vinna b.la. Streetstar dance school challenge 2015 och Skill the stage 2015. De gick även vidare till final i UDO World streetdance championship i Glasgow.

Det viktigaste på Alvas klasser är känslan. Inte att ha alla stegen eller att kunna hela dansen perfekt, utan att ha kul och att känna musiken/stilen.”